Sumber : Mak lang Azie
Bahan A (diayak)
2 Cwn Tepung
3/4 Cwn serbuk Koko
2 sdt Soda Bikabornat (saya hanya letak 1 sdt)
2 sdt Baking Powder
Bahan B
2 Cawan Gula Kastor
3 Bj Telur
1 Cwn air panas
1 Cawan susu Cair
1 Sdb coklat imulco (tak letak pun tak pe dun wori)
Cara-caranya
1. Campurkan semua Bahan B(masukkan semua dulu dan last kali baru masukkan telur, (kocokkan sikit telur tu) sehingga sebati, kemudian masukkan bahan A dan kacau sehingga sebati
2. Bakar pada suhu 150'C dalam masa 45 min - 1 jam
Toping mudah tapi sedap
Bahan -bahannya:
- 1/2 cawan serbuk koko
- 1 cawan gula
- 2 1/2 cawan air
- 1/2 cawan tepung jagung
- 2tbs marjerin
- Masukkan semua bahan ke dalam non-stick pan.
- Kacau sebati.
- Dengan menggunakan api perlahan, kacau diatas dapur sehingga agak pekat.
- Adunan hendaklah di kacau selalu supaya tidak berketul.
- Tuangkan ke atas kek dan ratakan.
sedapnya tgk kek coklat tu..npe xdipotong yer..nktgk la dlmnye cmne pulak..hihi
ReplyDeletesaja2 aje QH.. nanti2 kalau wat lagi kita potong ekkk
Deletesedapnya...tgk kek kawan2 semua vavavommmm...adda nk wat kek pisang pun terkial2 lagi...
ReplyDeletebiasa2 aje adda x de le vvvvaaavvoom sgt pun
Deletemmg sedap nampaknyer tu mayang!
ReplyDeletenammpak gambar pun dah rasa sedap ni
ReplyDelete