Sedap makan taim bulan Ramadhan ni, di samping dapat menyejukkan badan rasanya pun sedap jugak.. Memang selalu guna resepi di bawah ni sbb ahli keluarga saya ramai, kalau dah makan satu mmg nak menambah aje.. lagi2 kalau makan sejuk2
Sumber : my resepi
10 gm serbuk agar-agar - yg clear
2 cawan gula pasir - klau nk manis, lebihkan
8 cawan air kelapa - 2 biji kelapa muda
8 cawan air biasa
2 helai daun pandan
Isi kelapa
Cara-cara
1. Campurkan semua bahan, kecuali isi kelapa. Masak hingga mendidih.
2. Masukkan isi kelapa dalam cup kecil-kecil, ikut suka la nak banyak mana.
3. Kemudian, tuangkan adunan jeli tadi ke dalam cup yang berisi kelapa, sejukkan.
4. Kalau air kelapa banyak, boleh kurangkan air biasa.
time bulan pose, menu ni memang best..
ReplyDeleteanatar feveret KA bulan2 pose ni
ReplyDeleteorg oder ke? pakcik depan umah ni biz jeli kelapa. rupenya senang nk buat ye...dh soping raya ke??
ReplyDeletealamak...tergodanye ai
ReplyDeletenak nak bulan pose ni kann
sejokk nyaman je rase kann
dah lama akk cari serbuk agar2 yg clear tu tp x de. dulu dah pernah
ReplyDeleteoo ye ke kat pasar raya byk le cap layang2 selalunyer arr ...
Deletecap burung lelayang atau cap nona
ReplyDelete