KACHINGG $$$$

Friday, 27 March 2015

SAYUR BENDI GORENG

Sayur bendi memang feveret di rumah saya. Kalau masak kari ikan memang sesaja letak bendi banyak-banyak. Anak-anak saya pun suka makan sayur ni. Adehhh kengkawan oiii, sampaikan goreng sayur bendi pun nak post dalam blog kan..  Tapi takpe layankan aje saya ni yer kengkawan.. mak yang kehabisan idea nak masak ape arini, di samping tu boleh juga bagi idea kawan-kawan di alam maya yang sibuk memasak dan takde idea nak masak apa hari ni kannn.... ada gak pekdahnya......


Bahan:
10 biji bendi (dipotong serong-serong)
1/2 biji Bwg Merah di hiris
2 biji cili padi 
2 ulas bawang putih di hiris
Sedikit ikan bilis untuk perencah
Minyak Masak (Untuk menumis)
Bahan perasa - garam dan ajinomoto, secukup rasa

Cara Buat:
1. Panaskan minyak dan tumis bawang merah dan bawang putih serta sedikit ikan bilis sehingga naik bau, kemudian masukkan cili padi.
2. Selepas itu masukkan kacang bendi yang dah dihiris serong-serong
3. Masukkan bahan perasa dan air sedikit
4. Gaul rata dan sedia untuk dihidang (anggaran dalam 3-4 minit)

MAI LE KLIK RAMAI-RAMAI