KACHINGG $$$$

Friday, 6 March 2015

TAMAN RIMBA KAMPUNG KEMENSAH

Best sangat-sangat... sesekali bawa anak-anak piknik tepi sungai sambil mandi manda... Destinasi kami tak jauh mana pun. Masih lagi dalam Kuala Lumpur. Nak pegi jauh2 rasa cam malas aje. Letih driving nanti. So kami pun singgah ke air terjun Kg Kemensah. Dekat sahaja, cuma belakang zoo negara. Bolehlah kita melepaskan lelah setelah penat bekerja, selain damai memandang tumbuhan hijau dan mendengar deruman air terjun sambil mendengar anak2 menjerit keriangan. Alhamdullilah masih lagi bernafas dan berkesempatan merasa semua itu. Terima kasih Allah.

ni lah Muhammad Irfan Farihin Harun
Sebenarnya ini juga sebagai token untuk hero saya sorang ni. Muhammad Irfan Farihin Harun yang minggu lepas agak buat perangai sebab takmo pegi sekolah. Habis saya berjanji bulan dan bintang dan akhirnya dia minta kalau dia pegi sekolah cuti nanti umi bawa abang pegi mandi-mandi.. Ok lah anak.. jangan risau umi akan bawa janji nak pegi sekolah yer sayang. Kesahhhhnya, saya baru aje tukar sekolah anak2 saya. Itu yang Muhd Irfan agak berperangai sedikit. Yelah, sekolah baru, kawan baru dan cikgu baru. Nama pun baru darjah satu... Itu yang saya malas nak pergi jauh, Nanti hari Isnin penat, mesti ada yang buat perangai takmo pergi sekolah pulak. Hadoiiiii susah camtu..

 
   

 
 






 




1 happy family, cuma ayahnya takda, malas nak berbasah-basahan katanya..
 Air terjunnya, oklah.. sesuai untuk budak-budak mandi manda, tak delah dalam sangat, tapi kalau nak lebih menarik, silalah mendaki ke atas yer, tapi jangan risau kereta boleh melalui jalan tersebut tapi sempittttt.. tempat saya mandi ni di bahagian bawah sahaja, ada rumah pelantar untuk anak berehat dengan caj sebanyak rm15, tapi kalau nak yang ala-ala chalet tak mahal sangat pun hanya rm30 sahaja. Di sini ada macam2 spot untuk berkelah yg di bina oleh penduduk kampung yer, lain spot lain harganya. ok sampai di sini sahaja. Our next stop pulak ke Air Terjun Sg Pisang... Dekat saja pun.. Dekat area Gombak sahaja...











17 comments :

  1. wahhh bestnya . lama tak mandi air terjun. teringat dulu pernah pergi kl mandi sg congkak x silap

    ReplyDelete
    Replies
    1. YER MP BAB MANDI MANDA NI MMG FEVERET SUMA ORG

      Delete
  2. best nye main air macam tu tinginnn lah mesti sejukkk sngt tu kan mayang

    ReplyDelete
  3. tengah planning jugak nk ke sana tp ntah bila.
    ada hri terbaca di blog siapa ntah.mcm mnrik j utk diterjah.lgpon xjauh dr rmh su.hihi

    ppstt:akak, su ddk tingkt 1 14 tingkat.rmh su blh kna pecah msk sbb sblh ampaian ada lantai yg blh org jejak sblm panjat dinding utk kopek mangga yg dikunci..
    jgn kata tingkat 1, tingkt 7 pon dorng berani kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. la yeke su .. bahaya tu.. hati-hati yer.. awak berdua dgn baby tu..

      Delete
  4. best dapat mandi sungai musim panas ni..
    hehe..
    ok la.. hrganya tak mahal sgt.
    dapat berjalan dekat2 pun dah seronok kan..

    rajin2 sekolah ye Irfan

    ReplyDelete
    Replies
    1. TIME KASIH IRA, TU LE IRA KALAU BOLEH DAPAT FREE LAGI BAGUS KAN.. TP TU LE SEKARANG MANA ADA YG FREE. NAK YG BAGUS MESTI KENA BAYAR KAN

      Delete
  5. bolehlh pg nanti...alam sendayu gombak pun best juga...adventure sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. OO YE KE KAK... THANK FOR INFO .. NANTI NAK TRY GI SANA LAK

      Delete
  6. banyak rupanya air terjun kat selangor ni . yg saya tahu cuma templer park dan gabai je ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. MMG BYK LG VEE... MEH DATANG SINI BLEH SINGGAH UMAH AKAK

      Delete
    2. MMG BYK LG VEE... MEH DATANG SINI BLEH SINGGAH UMAH AKAK

      Delete
  7. kegembiraan tergambar kat muka setiap anak2 tu.. mak pun ape kurangnya.. awet muda je tu :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAHHHH... HIDAYAH.. SIAP PUJI LAGI TU .. MALU I... HAHAHA MUDA KEMENDE... TU MAK ANAK 5 TU...

      Delete

MAI LE KLIK RAMAI-RAMAI