KACHINGG $$$$

Tuesday, 18 November 2014

HOMEMADE CAFE LATTE....

Perut dah kenyang... hati banyak senang... rasa nak happy saje. OOO it's time for coffee. Baru mencuba coffe latte dari nescafe ni.. memang sedap, lagi-lagi di tambah dengan whipping cream dan salted caramel macam dalam gambar paket tu...... ooooo heaven.. sekali makan pulak dengan homemade apple crumble dengan aiskrim... mak aihhh memang macam di ulit mimpi... poyo aje ayat tu.. almaklumlah lama dah tak menjengah blog ni... mesti kengkawan pelik.. datang syehhhh dia kemain banyak update blog... kalau syehhh tak mari .... jangan harap lah nak update blog ni ... kekadang berhari, kekadang berbulan dan ada juga yang makan tahun.... hehehehe harap maklum yer kengkawan... kita berblog taim ofis our... so taim lunch le baru nak update segala bagai... Jom skodeng resepi main-main saya ni... tak tau le sampai ke tahap kopi bin atau starbak.... tapi kalau kat tekak saya memang sedap ooooo.....
NESCAFE LATTE YANG SAYA GUNAKAN



bahan-bahan
1 paket caffe latte nescafe
1/2 cawan whipping cream (di pukul gebu, tak pakai semua pun sekadar topping di atas caffe latte)
sedikit karamel.. (resepi sila rujuk sini, ini pun lebihan buat aritu.. sedap oo makan jimat2 ni)

cara buatnya
bancuh caffe latte dengan air panas, topingkan dengan whipping cream yang telah dipukul dan di drizzle dengan salted karamel..... mudah kan tapi kalau nak lebih sedap lagi sila beli di stabak atau kopi bin yer.....

1 comment :

MAI LE KLIK RAMAI-RAMAI