KACHINGG $$$$

Tuesday, 7 October 2014

SOTONG GORENG KUNYIT

Balik keje penat sangat, tapi ada tugasan lain menanti... selalu nak masak ringkas-ringkas untuk anak-anak.  Terfikir nak masak kunyit hari ni.. ringkas sahaja. resepi sendiri aje...



Bahan-bahan

Sotong secukupnya
2 ulas bawang putih
1 bj besar bawang besar di potong bulat
3-4 batang cili merah/padi
sedikit kacang buncis
sedikit serbuk kunyit

cara-cara
Tumis Bawang putih dan bawang besar serta cili merah sehingga naik bau. Masukkan kunyit serta masukkan kacang buncit dan sotong dan masak sehingga sotong lembut. Siap untuk di hidangkan.

Simplekan, ini resepi campak-campak saya, resepi nak cepat di masak sedap di makan.. hahaha macam eklan meggi plak... kalau nak resepi yang lengkap sila google yer, segalanya di jari anda... hahahahaha....


6 comments :

  1. Haaa... senang aje kalau org pakar memasak nak mengolahnya
    Ada aje idea nak masak macam mana.. tahu-tahu sedap aje:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SESEJAK ADA BABY KECIK NI KAK, MASAK STAIL CAMPAK2 AJE LAM KOLI.. NGEJAR MASA DAN NGEJAR ANAK....

      Delete
  2. Masakan simple yang sedap kan... :) dari jauh gambar kacang tu ingatkan apa tadi... :D

    ReplyDelete
  3. Salam mayang..resipi simple cenggini pun leh tambah nasi berpinggan2 tau..daapnyer!

    ReplyDelete
  4. jadilh, janji air tgn.. berkat.

    nor pun sama juga, suka msk simple2

    ReplyDelete

MAI LE KLIK RAMAI-RAMAI