KACHINGG $$$$

Monday, 10 February 2014

Drama Tanah Kubur


Anak no 2 sya sangat suka tengok drama tanah kubur. Pada hari Jumaat lepas tentang hubungan sejenis, ada satu part dlm drama tu, seorang anak tengah explain pada ibunya tentang hubungan beliau dengan kekasih hati beliau yang merupakan seorang wanita jugak, dan telah menjalani IVF untuk mendapatkan anak bagi melengkapkan hubungan beliau agar seperti keluarga yang normal, pasangan tersebut telah berbelas tahun meninggalkan Malaysia,  saya tgk anak no. 2 saya agak confius dan mula bertanya dengan saya. Kelakar gak...

Anak saya Hafiz, masa taim ni kecik dalam 2 tahun.. suka tengok pipi laboh dia tu... gerammmm....




Hafiz: umi, nape dia cinta kat pompuan sorang lagi tu umi?
Umi: sebab dia suka perempuan sama pompuan.
Hafiz: ish.. mana bleh umi, pastu anak dia mana datangnya umi, tk elokkan umi camgitu.
Umi: memang la, berdosa besar lesbian ni, macam kaum nabi luth.
Hafiz: hahhh... lesbiann???? ish amende tu umi, macam allien ke umi. abis tu macam dia dapat anak dia???
Masa ni saya nak gelak tapi tahan aje, hmmm camne lak nak bagitau pasal anak dia ni, nanti saya gitau dia wat IVF mau ternganga  gamaknya.. Meh kita test..
Hafiz: umi, camne dia dapat anak...
Umi: IVF
Dengan aksi betul betul terkejut... hah.. IVF!!!! jadi anak dia robot le.. ishh.. ishh.. astagfirullahalazhim macam-macam sekarang ni....
Umi: Erkkk, mana dia dpt idea IVF tu robot pun saya pun tak tahu. Tak tercapai dek minda ku. siap istigfar tu saya tak tahan...

15 comments :

  1. tu tanda anak yg bijak..mamanya kena googlelah terang supaya dia faham sesuai dgn umur..

    lama tak tgok tanah kubur..tgok tv juga tak sempat..suka juga dgn kisah kubur ni..ada juga tertanya dlm hati..satu kampung jahat ke?asyik mati tak elok je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kan kak nor.. semanjang yg mati tu ada aje yang tak eloknya... takkan satu kg jahat ekk...

      Delete
  2. Ekekeke...bebudak memang ada jer soalannya. Tapi tak tgk p on citer ni. Nan hado astro kat umah Klo balik umah PIL baru dpt tgk.

    ReplyDelete
  3. memang feveret anak2 akak cite tanah kubur ni...

    ReplyDelete
  4. alalalala..comel je dia ckp gitu..hehehe

    ReplyDelete
  5. sy pun suka tengok .. kecik2 dah pandai layan cerita ni bagus kak. bnyak pngjranya kan... hehe

    ReplyDelete
  6. jarang dapat tengok citer nie.....budak2 kat rumah nie.....takut nak tengok mayat yg perbagai tu.....

    ReplyDelete
  7. hehehe biaj betul dier.. Adik mmg suka citer2 katun but kalau bab2 citer tanah kubur ni dier mmg x miss punyer !

    ReplyDelete
  8. Mmg bagus pun citer ni. Jd pengajaran kat kita.

    ReplyDelete
  9. Kita jarang tengok tanah kubur ni coz rasanya bersiaran pukul 7.30 kan..kalau tengok pun yang ulangan punya..tapi cerita dia ok...banyak pengajarankan Mayang...

    ReplyDelete
  10. kami sekeluarga pun suka tengok cite ni..banyak pengajaran kan..

    ReplyDelete
  11. Mmg byk soalan ank2 ni blh pening n lucu jugak , tanah kubur blh tgk kalau blk umah mak n mil , sbb kt umah sy takde astro ;)

    ReplyDelete
  12. hihi. mmg jebuh melayan kan. indhaaAllah nanti akak terang la lagi kat dia.

    ReplyDelete
  13. hah..mau ternganga la nak jawab bila anak anak tanya soalan yang too deep

    ReplyDelete

MAI LE KLIK RAMAI-RAMAI