KACHINGG $$$$

Monday, 24 June 2013

MENCABAR BETUL BUAT KEK NO. 5

Hari-hari saya sangat sibuk sekarang, mintak maaf le kawan-kawan saya tak sempat lagi nak singgah umah kengkawan lagi, insyaallah selepas selesai semuanya, saya akan menjengah... Bz dengan hal pejabat, tutup akaun (biasa la bos saya ni dah dekat2 baru le nak sibuk disamping mendapat tempahan katering untuk ASNAF di pusat zakat selangor, tiap2 wiken ni. Banyak jadual dah lari, mana nak gi kelas baking pun byk tertangguh, dan byk lagi aktiviti terpaksa saya tangguhkan dulu.

Last week dapat ode dari sepupu nak kek no 5 bagi celebrate birthday anak beliau. Nak tolak kesian lak, mengenangkan anak dia yang comel tu saya buatkan.. Suka saya tengok kalau bebudak ni happy . Budak-budak sekarang pun pandai demand tau. Untuk besday kek ni, anak sepupu tu nak kek coklat dan biskut oreo di letakkan di atas kek tu 5 biji aje tau , tak leh lebih .. katanya (kalau lebih tak mo, katanyer)... kemudian nama tu tak nak mikail (padahal mmg nama panggilan kat umah camgitu) tapi kali ni bubuh nama aryan aje (nama penuh Mikhail Aryan), nak gambo boboboi seluruh kek.. (tengok bebudak sekarang.. demand kannn.., tapi tak pe sayang acik buatkan aje apa kehendak besday boy)

 Di kata mencabar tu sebab saya tak de acuan loyang no. 5, tapi selepas surf internet saya pun dapat idea macamana nak buat kek itu. So ini lah gambar kek tersebut. Banyak kekurangannya, andainya saya masih lagi dalam proses belajar...
Jadi tak?
Psst: bee itu saya buat sendiri tau.. Comel tak? dah jahanam pun anak buah saya kejekan...

14 comments :

  1. cantiklah kak! rasa sayang je nak makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah sue... alhamdullilah sepupu kata sedap.. mau x sedap sekilo coklat akak letak atas kek tu...

      Delete
  2. Tak ada acuan pun cantik. Kreatif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada acuan lagi mudah.. ini keje lebih sket le... salam kenal jun...

      Delete
  3. Cantik. Pandai myg buat. Gigih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak wat camne kak ana cari rezeki, biz somi x ok sejak akhir2 ni..

      Delete
  4. masih jelas no 5 tu dah kira oklah tu..knor pun tak pandai buat..boleh le tolong ajarkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2.. akak.. nak menyinggah beli rempeyek pun x sempat lagi ni..

      Delete
  5. Wah terrorlah mayang buat kek ni..memang compilcated kan..tapi ok apa no 5 tu nampak jelas..so boleh bayangkan betapa rumitnya nak buat kan mayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak, lagi2 taim curah cekelat seluruh kek tu... comot2 ...

      Delete
  6. oklah tu yg penting sedap kan !

    ReplyDelete
  7. yg penting kreatipp wlapon xguna acuan khas..nmpk sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah nak beli acuannyer rasa cam mahal aje... myg wat ni pun semata2 sebab sepupu.. x charge mahal2 pun takat lepas modal kos aje...... jd terpaksa le jadi kreatip QH

      Delete

MAI LE KLIK RAMAI-RAMAI