KACHINGG $$$$

Wednesday, 23 January 2013

AKTIVITI BERSAMA-SAMA ANAK-ANAK (KARIPAP IN THE MAKING)

Pernah tak melakukan aktiviti bersama anak-anak, seperti memasak, baking, gardening, dan memacam lagi. Terus terang saya memang tak penah tapi di sebabkan seronok melihat semangat kerjasama anak-anak salah sorang blogger yang menerapkan aktiviti homeschool kepada anak-anaknya, saya menjadi teruja untuk mencuba..disamping boleh menajamkan skill anak-anak kita juga dapat berinteraksi secara dekat dengan mereka.. ini juga menjadikan masa depa di rumah lebih occupied and quality... masa mula-mula tu sejuk hati menengok anak-anak berkerjasama, lama kelamaan memasing mulalah buat perangai, yang sorang berebut roling pin, sorang lagi menjerit2 sbb abang kacau, sorang lagi nak tepung, sorang tabur tepung satu rumah, sorang pegi mencanai atas lantai, yg sorang start bertekak sbb salah seorang dari mereka terlampau lama pegang roling pin, memasing suma nak tunjuk kuasa.. ADOI MAK pening di buatnya, everything is out of control... please help me, but i still maintain keayuan seorang ibu yang penuh kesabaran.. hahaha.. poyo kann...  tapi banyak betul saya beristigfar hari tu... supaya allah berikan saya kesabaran untuk menjayakan program ni... hahaha poyo aje semua tu (ala2 johan raja lawak) last-last dah puas, depa tinggal segalanya atas meja.. adoila.. karipap kemana.. depa kemana.. memang satu pun tak jadi .. last2 saya yang dok menenyeh karipap tu... Saya rasa,  untuk permulaan ni saya kena mulakan dengan aktiviti yang paling simple dulu kottt... Karipap kooo... mmg susah .. saya dulu wat karipap pun masa saya tingkatan 3.... hahahhaha...

karipap 

last-last umi yg perabiskan ...

karipap-karipap yang kontroversi .. jgn ingat Cik Ta aje tau yg pandai Kontroversi



10 comments :

  1. cantik klim karipap tu mayang. Tq juga support Blog KA all this while ye, sgt2 KA hargai, again tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. no hal KA... tq oso for support blog mayang yg tahapehape ni... KA selalu jadi sumber inspirasi..

      Delete
  2. salam mayang.....

    sebenarnya seronok main masak2 ngan anak2 nie.....anak2 yan bila buat karipap mesti suka......nak main tepongnya tu....baling sana sini buat bom katanya he heeee......

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann Yan.. bab mengemas... Ya rabbi... sabar ajelah..

      Delete
  3. hehe mmg seronok agknye ye wt xtvt bsama anak2..bile la peluang QH mcm tu ye..sumenya Tuhan yg tentukn...kemain cantik n tembam lg keripap tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah ada rezeki QH.. mayang doakan ekk..

      Delete
  4. cantiknya awak klim karipap tu..kalah acik kuih..he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishh akak malu mayang.. mana boleh lawan sifu....

      Delete
  5. karipap pun ade kontroversi..bset ajak anak2 join buat sakli..kalo sy hancur le dapur tu..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. RI mmg hancur dapor... tak tau nak cakap.. tapi saya redho dan berserah... hahahaha poyo aje kannn..

      Delete

MAI LE KLIK RAMAI-RAMAI