KACHINGG $$$$

Tuesday, 17 January 2012

Kiwi Pavlova

Topping cuma Whipping cream + Buah Kiwi + Filling Kiwi



Sedap.. Nyum.. nyum...


Saya ambil resepi disini


Pavlova Recipe

INGREDIENTS

Meringue:
1 1/2 teaspoons pure vanilla extract
1/2 teaspoon cream of tartar OR 2 teaspoons white wine vinegar OR distilled white vinegar
1 1/2 Tbsp cornstarch
1 1/2 cups granulated sugar
3/4 cup (6 ounces, about 6) large egg whites, preferably room temperature
Pinch salt

Topping:
2 pints fresh or frozen berries
1/4 cup sugar
Whipped Cream for topping

METHOD

1 Place rack in the middle of the oven and preheat the oven to 275°. Line a large baking sheet with parchment paper. Pour the vanilla and vinegar (if using) into a small cup. Stir the cornstarch into the sugar in a small bowl.

2 In a large bowl of a heavy-duty mixer, fitted with whisk attachment, whip egg whites, cream of tartar (if using) and salt, starting on low, increasing incrementally to medium speed until soft peaks/trails start to become visible, and the egg white bubbles are very small and uniform, approximately 2 to 3 minutes.

3 Increase speed to medium-high, slowly and gradually sprinkling in the sugar-cornstarch mixture. A few minutes after these dry ingredients are added, slowly pour in the vanilla and vinegar (if you didn't use cream of tartar.) Increase speed a bit and whip until meringue is glossy, and stiff peaks form when the whisk is lifted, 4 to 5 minutes.

4 Pipe or spoon the meringue into 8-10 large round mounds that are 3 inches wide on a baking sheet lined with parchment paper or a silicon liner. With the back of a spoon, create an indentation in the middle of the mound for holding the filling once meringue is baked.

5 Place baking sheet in the oven. Reduce oven temperature to 250°F. Bake for 50-60 minutes, or until the meringues are crisp, dry to the touch on the outside, and white -- not tan-colored or cracked. The interiors should have a marshmallow-like consistency. Check on meringues at least once during the baking time. If they appear to be taking on color or cracking, reduce temperature 25 degrees, and turn pan around.

6 Gently lift from the baking sheet and cool on a wire rack. Will keep in a tightly sealed container at room temperature, or individually wrapped, for up to a week if your house is not humid.

7 Served topped with your favorite filling - lemon curd, raspberry or blueberry sauce, and freshly whipped cream.

*** Nota : Saya cuma picitkan filling kiwi aje.. x de le sampai wat sos buahan nyer ekk....

SICANTIK SIEZUKA




Hari ni tengah blog walking kat blog kengkawan ternampak le GA ni kat blog kak ina, wah seronoknyer saya, lagi2 le hadiah dia best2, tenkiu kak ina sbb jemput saya join contest ni, ini le first time saya sertai GA, harap2 menang lah ya. Tugasan untuk sertai GA ini ialah :-

1. Tajuk mesti bubuh "GA Pertama Sicantik Siezuka"..
2.Copy gambar yg diatas tu dan paste dlm entri kita...dan linkkan ke entri blog Siezuka...
3. wajib follow blog Siezuka
4.bagi komen kelebihan dan kekurangan blog Siezuka..
5.Lepas tu tag 2 org kawan blogger kita...

Komen lak tentang blog sizuka ni ialah:-

Entah lah bagi saya ok aje suma .. bleh tak gitu siezuka..... tapi untuk detail lagi ialah blog ini cukup menarik bagi saya, penuh dengan warna warni serta gambar2 yang menyegarkan dan yang penting sekali ringkas dan padat. Senang nak tengok dan semak dari satu post ke satu post. Disamping penyusunan teks yang kemas dan teratur. Kekurangannya pula ialah saya rasa tidak ada yang kurang lagi, sebab semuanya best kat blog ni, Tapi saya rasa boleh juga Cik Sizueka masukkan templete lain untuk memperbanyakkan traffic ke blog Sizueka .........


So saya tag 2 org rakan saya ekk



ok sekian terima kasih ... doakan semoga saya berjaya ekk.... SAYA NAK KAN DIAH BEG TU ..... HAHAHAHAHAHAH

MAI LE KLIK RAMAI-RAMAI